Afdrukken

Tanzania is een heel divers land. 

De Mijoenenstad Dar es Salaam is niet meer de hoofdstad, maar wel de moeite waard. Veel bezoekers van Tanzania zullen genieten van de enorme rijkdom aan natuur die te vinden is in de vele Nationale Parken. Met als bekendste Serengeti en Kilimanjaro. De stranden van Zanzibar zijn natuurlijk ook een trekpleister.

Weetje: De naam Tanzania is een samentrekking van de twee landen waaruit het voortgekomen is, Tanganyika en Zanzibar: Tan - Zan - ia

 

Musea Tanzania

 1. Dar-es-salaam Museum
 2. Mwalimu Nyerere Museum Centre
 3. The Arusha Declaration Museum
 4. National Museum of Tanzania
 5. National Natural History Museum
 6. Olduvai Gorge Museum
 7. Palace Museum, Zanzibar
 8. Shinyanga Mazingira Museum
 9. Singida Museum
 10. Sukuma Museum
 11. Iringa Boma Museum & Cultural center
 12. Maji Maji Rebellion Museum Songea

Natuur

Uw tekst...

Kilimanjaro

Uw tekst...

National Parks

Serengeti

Serengeti nationaal park is met een oppervlakte van 14.500 km² het grootste en bekendste park van Tanzania. Het aantal dieren dat hier leeft is spectaculair. Ben je een vogelliefhebber? Dan kun je hier ook je hart ophalen. De Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar een meertje, typische acaciabomen en speciale rotspartijen, die ook wel 'kopjes' worden genoemd. Langs de oevers vind je moerasgebieden en dichtbeboste gebieden, de zogenaamde Savanne woodlands. Je zult hier de bekende kuddes gnoes, zebra's en gazelles voorbij zien trekken en het is geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen en cheeta's tegenkomt, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Rond de 'kopjes' wonen relatief veel luipaarden die overdag vooral in bomen liggen te rusten.

Dit schitterende park wordt bezocht tijdens de Djoser reis Tanzania & Zanzibar

Tarangire

Uw tekst...

Lake Manyara

Uw tekst...

Ruaha

Uw tekst...

Kilimanjaro

Uw tekst...

Saadani

Uw tekst...

Gombe

Uw tekst...

Cities

Dodoma

Dodoma is sinds 1973 de officiële hoofdstad van Tanzania. De stad ligt centraal in het land, ten westen van de voormalige hoofdstad Dar es Salaam, en heeft 180.551 inwoners. Dodoma is tevens hoofdplaats van de gelijknamige regio Dodoma.

Dar es Salaam

Dar es Salaam, vroeger Mzizima, ligt in het oosten van Tanzania. Het is de grootste stad van het land, met circa 4,3 miljoen inwoners.

Reisorganisaties Tanzania