nomadMongolie.jpg

Afbeelding van Kanenori via Pixabay 

Mongolië, bekend als het "Land van de Eeuwige Blauwe Hemel", is een fascinerend land van noord naar zuid. Gelegen tussen Rusland en China, is dit enorme land het op een na grootste land ter wereld dat niet aan zee grenst. Een groot deel van het gebied is bedekt met grasachtige steppe, met bergen in het noorden en westen en de Gobiwoestijn in het zuiden.

Mongolië is een niet aan zee grenzend land en heeft dus geen zeeën om de temperatuur te matigen. Dit feit geeft Mongolië een van zijn belangrijkste kenmerken: de temperatuur amplitude. Het grootste deel van het land is erg warm in de zomer en extreem koud in de winter. De temperaturen in Mongolië kunnen variëren van 40° C in warme zomerdagen tot -40°C in koude winternachten. Ulaanbataar is de hoofdstad en grootste stad van Mongolië. Bijna 45% van de Mongoolse bevolking woont in de hoofdstad. Het bijzondere aan dit land is dat 30% van de bevolking nomadisch is.

Mis de kans niet om door Mongolië te trekken en kennis te maken met hun unieke manier van leven en cultuur. Van de Gobiwoestijn tot aan de Orkhonvallei, je zult verliefd worden op dit magische land en zijn bevolking!