Afdrukken

Niagara Falls

De Niagarawatervallen (Engels: Niagara Falls, Frans: Chutes Niagara) behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada tussen de gelijknamige steden Niagara Falls in de Amerikaanse staat New York en Niagara Falls in de Canadese provincie Ontario. De steden zijn verbonden door de Rainbow Bridge, een brug over de rivier de Niagara, stroomafwaarts van de watervallen.

niagara.jpg

Image by Jeff Leonhardt from Pixabay 

Wat een indrukwekkend spektakel. Op de rand van de staat New York kijk je je ogen uit. Aan de Amerikaanse kant is het mogelijk vlak bij het water te staan dat over de rand naar beneden valt.

Wil je dit goed bekijken, dan kan je overnachten in het stadje Niagara Falls

Hotels Niagara Falls

Hyatt Place Niagara Falls

HyattPlace.jpg

Hyatt Place Niagara Falls in Niagara Falls ligt op 3 minuten lopen van het Niagara Falls Conference Center en beschikt over een fitnesscentrum. Deze accommodatie ligt op korte afstand van bezienswaardigheden zoals Old Falls Street, Rainbow Bridge en American Falls.

Bij Hyatt Place Niagara Falls kunt u gebruikmaken van een binnenzwembad. In de hele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar. Het culinaire instituut Niagara Falls ligt op 2,4 km afstand. Fashion Outlet Mall ligt op 7 km van Hyatt Place Niagara Falls en het Niagara Falls State Park ligt op 100 m afstand. De internationale luchthaven Niagara Falls ligt op 10 km van de accommodatie.

Holiday Inn Niagara Falls-Scenic Downtown

HolidayInnNiagara.jpg

Dit hotel in Niagara Falls ligt op 1,3 km van de American Falls en Seneca Casino. De ingang van het staatspark Niagara Falls ligt op 650 meter afstand. Dit hotel beschikt over een binnenzwembad en gratis WiFi

Alle kamers zijn voorzien van een koelkast, een koffiezetapparaat en een flatscreen-tv met kabelzenders. Gasten hebben toegang tot het fitnesscentrum, het businesscentrum en The Great American Arcade.

Anchor Bar Original Buffalo Chicken Wing Restaurant serveert de hele dag Amerikaanse gerechten en biedt 's avonds bier, wijn en cocktails. Er is roomservice beschikbaar. 

De Maid of the Mist Boat Tours en het Aquarium of Niagara liggen beide op minder dan 1,5 km van het Holiday Inn Niagara Falls. De internationale luchthaven Niagara Falls ligt op 13,7 km afstand.

 

Horseshoe Falls

De Horseshoe Falls, ook bekend als Canadian Falls, is het bekendste deel van de Niagarawatervallen. Ongeveer 90% van het water van de rivier de Niagara stroomt over de Horseshoe Falls, terwijl ongeveer 10% over de American Falls stroomt. De naam 'hoefijzerwaterval' komt van de halfronde vorm die deze waterval heeft. Dit deel van de Niagarawatervallen ligt op de grens van de Verenigde Staten en Canada, voor het grootste deel op Canadees grondgebied, om precies te zijn tussen Terrapin Point op Goat Island in de staat New York en Table Rock House in Ontario.

De Horseshoe Falls is 671 meter breed. In het midden van de Horseshoe Falls is het water ongeveer 3 meter diep en passeert het de rand van de waterval met 32 km/h. De hoogte van de waterval is 53 meter. De diepte van de rivier aan de voet van de watervallen is zelfs meer dan de hoogte van de waterval, namelijk 56 meter naar schatting.

Tussen Horseshoe Falls en de twee andere watervallen ligt Goat Island. Twee bruggen boven de watervallen verbinden het eiland met de Amerikaanse kant.

American Falls

 
American Falls, de waterval bestaat uit twee delen: links de eigenlijke American Falls en rechts de kleinste van de drie watervallen Bridal Veil Falls, er tussen in ligt Luna Island.

De American Falls is de grootste van de twee Niagarawatervallen die volledig in de Verenigde Staten liggen, maar is kleiner dan de Horseshoe Falls. De breedte aan de top van American Falls is ongeveer 253 meter in een rechte lijn. De totale lengte van de gebogen rand is ongeveer 290 m. De hoogte van de waterval is 21 meter waarna het water neerslaat op een partij rotsen die door een grote verschuiving daar in 1954 terecht zijn gekomen. De diepte van het water aan de top van American Falls bedraagt slechts 0,6 m.

Bridal Veil Falls

In de American Falls ligt een eilandje, Luna Island, zodat deze waterval uit twee delen bestaat: de eigenlijke American Falls en de kleinste van de drie watervallen, Bridal Veil Falls. Net als de American Falls ligt deze waterval volledig op grondgebied van de Verenigde Staten, tussen Luna Island en Goat Island. De breedte aan de top van de Bridal Veil Falls is slechts 17 meter. Het verval van Bridal Veil Falls is 25 m, gemeten tot aan de rotsblokken onderaan de watervallen. Aan de voet van de watervallen ligt, 31 m onder de top, de Maid of the Mist Pool. Het totale verval bedraagt 55 meter.

Een voetbrug boven de waterval verbindt Goat Island met Luna Island.

Bron: Wikipedia