Afdrukken

Intro

Barcelona

De stad van Gaudi. Wat een bijzondere gebouwen van de Sagrada Familia, het Parc Guell, Cas Batllo en zeer apart vormgegeven Casa Mila. Zelfs de schoorstenen zijn heel bijzonder.

Barcelona is echt zo'n stad waar je nooit genoeg van krijgt. De architectuur, lekkere tapas restaurants, heerlijke parken zoals Parc Ciutadella. Met een mooie dierentuin.

De Haven met Mare Magnum waar je uitgebreid kunt shoppen, eten, en naar Acquarium. Dit is aan het uiteinde van de Ramblas met veel straatartiesten en de heerlijke markt Boqueria.

Beklim de Montjuic of neem de kabelbaan. Het Olympisch deel heeft mooi strand. Barcelonetta is geweldig voor visliefhebbers. 

Ciutat Vella
Ciutat Vella was het historische centrum van Barcelona, voordat de overige districten bij de stad gingen horen. Het bevat de wijken Barri Gotic, vol met bezienswaardigheden en monumenten, El Raval en El Born, een hippe buurt in het  centrum met kleine exclusievere kledingboetiekjes en trendy bars. Ook de oorspronkelijke vissersbuurt Barceloneta hoort bij dit district.
Ciutat Vella wordt twee keer verticaal doormidden gesneden door La Rambla en door Via Laietana. Het district biedt een zeer uitgebreid aanbod van winkels, restaurants en nachtleven, varierend van hardrockbars tot chique nachtclubs.

Barceloneta
Deze wijk verbindt de Ramblas met de zee. eigenlijk ligt alleen het winkelcentrum MAre Magnum met aquarium tussen de Ramblas en Barceloneta. Het is een gezellige wijk met kleine straatjes en tapasbars. Deze havenwijk van Barcelona wordt gekenmerkt door smalle havenstraatjes met opgeknapte huizen en pakhuizen waar zich veel visrestaurantjes bevinden. Volgens Barcelonezen kan je hier de lekkerste vis van Barcelona eten. De vissrshaven " Moll dels Pescadors" is de huishaven van de vissersvloot van Barcelona.
Het strand van Barceloneta, Platja de Barceloneta, is goed verzorgd met veel douchegelegenheid.

Barri Gotic in Ciutat Vella
Dit is het oudste stadsgedeelte [Ciutat Vella] van Barcelona, dat vroeger omringd was door stadsmuren. Deze laatste zijn nu vervangen door grote straten. Je vind er niet alleen niet alleen gotische gebouwen maar ook romaanse bouwstijlen. In deze wijk is waarschijnlijk de Romeinse kolonie opgericht. Rondom de Kathedraal aan de Placa de la Sue zie je vaak artiesten optreden.

Cathedral de Santa Eulalia is gewijdt aan een Heilige die in 304 stierf als martelares voor het Christendom. Vroeger moet hier een Visigotische kerk hebben gestaan. De bouw van de huidige kerk vorderde langzaam en werd pas voltooid in de 15de eeuw. De voorgevel werd zelfs maar afgewerkt in de vorige eeuw a.h.v. tekeningen uit 1408. In grote lijnen is de kathedraal gotisch, sober en duister. Ze loont zeker en vast de moeite voor een bezoek (betalend).

Verder heeft men rond de kathedraal de Casa de l'Ardiaca, het huis van de aartsdeken (1500), is nu het kantoor voor een genootschap voor geschiedenis. Het bisschoppelijk paleis (Palau del Bisbe) is een 13de eeuws gebouw, wat nog te zien is aan de patio. De Casa del Canonge waren de verblijven van de kanunniken en is zeer vaak gerestaureerd, de loopbrug is neo-gotisch.

Het Palau de la Generalitat was het voormalig provinciehuis en is nu de plaats waar de bestuursorganen van Catalonie regeren. Het werd in de 14de en 15de eeuw gebouwd en later van een nieuwe gevel voorzien. De klokketoren met carillon is 16de eeuws.

Het Palau de la Musica Catalana ligt dichter bij de Catalaanse plaats. Het is een pareltje van bouwkunst en dateert van het begin van de 20ste eeuw. Als je de gelegenheid mocht hebben om dit te bezoeken dan zal je versteld staan van het interieur.

Het Picassomuseum is dan weer aan de andere kant van de Gotische wijk te vinden. Het is een druk bezocht museum met een compleet overzicht van het oeuvre van Picasso. Er gaan ook tijdelijke tentoonstellingen door in een ander deel van dit museum. Het is er steeds druk maar toch is een rustig bezoek mogelijk.

Hotels en appartementen

Hotels In Barcelona

Hotel Sagrada Familia

 

Het Catalonia Sagrada Familia ligt op 15 minuten wandelen van de Sagrada Família van Gaudí en op slechts 300 meter van metro- en treinstation Clot. Het beschikt over een restaurant, een seizoensgebonden buitenbad en een fitnessruimte.

Het restaurant verzorgt een ontbijtbuffet en serveert tal van Catalaanse en mediterrane gerechten. In het café zijn de hele dag door drankjes en hapjes verkrijgbaar. Er is ook een bar. Metrostation Clot ligt op 4 haltes van het centrum van de stad en de trein naar de luchthaven stopt er ook. Vlak bij Sagrada Familia, Torre Glòries en National Theatre of Catalonia.

 

Ayre Hotel Gran Vía Barcelona

Het Ayre Hotel Gran Vía is een modern designhotel met een lichte centrale binnenplaats. Het biedt gratis WiFi en een gunstige ligging naast Plaça Espanya in Barcelona. 

Het Ayre Hotel Gran Vía is gevestigd naast beurscentrum Fira, aan de voet van de Montjuïc. Op deze heuvel vindt u een kasteel, het Museu Nacional d’Art de Catalunya (nationaal kunstmuseum) en de Fon Màgica (magische fontein).

Het hotel bevindt zich op 150 meter van metrostation Espanya. Het historische centrum van Barcelona en de beroemde Ramblas vindt u op slechts een paar haltes afstand. Een rechtstreekse bus naar de luchthaven stopt bij Plaça Espanya, vlak bij het hotel.

Meer Hotels in Barcelona

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Appartementen

ErikVokelBoutiqueBarcelona.jpg

Eric Vökel Boutique Sagrada Familia Suites

De gerenoveerde appartementen (ingericht door de Deense ontwerper Eric Vökel) zijn gevestigd in een prachtig modernistisch gebouw uit de beginjaren van de 20e eeuw op een steenworp afstand van de Sagrada Familia!

In een levendige omgeving, aan de Avinguda Gaudí
- Op ca. 10 minuten loopafstand van de Sagrada Família
- De Ramblas is met de metro in ca. 7 minuten te bereiken
- Hospital de Sant Pau bevindt zich op ca. 3 minuten loopafstand

Openbaar vervoer
- Metrostation Sant Pau om de hoek
- De bushalte bevindt zich voor de deur van het appartement

Met het vliegtuig
- Vanaf de luchthaven in Barcelona reis je met het openbaar vervoer binnen ca. 50 naar het appartement. Neem metrolijn L9s richting Zona Universitària en stap uit bij station Collblanc. Stap hier vervolgens over op metrolijn L5 naar station Sant Pau, Dos de Maig en loop vanaf hier binnen ca. 3 minuten naar Eric Vökel Boutique Sagrada Familia Suites.

Meer info

Reisorganisatie: De Jong Intra


 

 

Gaudi

 GAUDI
Barcelona is een stad van architectuur. Antonio Gaudi heeft voor een groot deel het gezicht van deze stad bepaald. Aan zijn Sagrada Famillia wordt nog steeds gebouwd, misschien moet deze excentrieke kerk wel nooit af komen. Het Parc Guell hoort op het verlanglijstje van elke toerist te staan. De aparte vormen in dit unieke park, zijn kenmerkend voor Gaudi. 

Gaudi

GAUDI

Antoni Gaudí i Cornet was een Catalaanse architect. Hij ontwierp rond 1900 markante gebouwen en objecten, vooral in Barcelona, waarvan de Sagrada Família het bekendste is. Hij wordt beschouwd als een grondlegger van de organische architectuur. Zijn werk valt onder de art nouveau/jugendstil.

 

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Ook wel Boetekerk van de Heilige Familie genoemd. In 1881 lanceerde de zakenman Bocabella het plan voor een schitterende kerk annex opvangcentrum voor kinderen uit de arbeidersklasse. Stadsarchitect Francisco de Villar voltooide bijna de neo-gotische crypte en gaf er de brui aan. Gaudi nam het werk over en ontwierp een kerk met maar liefst 12 torens (naar het aantal apostelen).


Na zijn dood in 1926 werd het werk nog even verdergezet. Na een lange onderbreking werden vanaf 1955 de werken terug aangevat. Zo verrezen de eerste vier torens. In 1992 was de gevel van de dood afgewerkt. Het is zeer duidelijk dat de gevel van de geboorte van de hand van de kunstenaar zelf is. De gevel van de dood is al een 'modernisering' van Gaudi's stijl. Bezoek zeker het museum dat inbegrepen is in het toegansticket.
Door de bouwwerken is van het interieur niet zoveel te merken, toch loont het de moeite om een entreekaartje te kopen. Een van de afgewerkte torens kan je beklimmen. Het bouwwerk zal pas af zijn rond 2030!

Gaudi gebruikte een complex stelsel van touwtjes en gewichten om er achter te komen hoe hij de fundering en de pilaren in de kerk diende te plaatsen. De eerste steen werd in 1883 gelegd en Gaudi­ was toen nog veertig jaar bezig om het ontwerp aan te passen. In 1926 kwam daar een abrupt einde aan, toen hij werd geschept door een tram en overleed. De kerk is momenteel nog steeds niet voltooid. Er is geen geld. Dat moet er wel komen en daarom worden steeds investeerders gezocht. De entreegelden van de kerk worden
gebruikt om de bouw te financieren.
Locatie Pl. de Sagrada Familia
Openingstijden
zomer dagelijks: 9.00u tot 20.00u
winter dagelijks: 9.00u tot 18.00u
Toegangsprijs 6 euro
Metro Pl. Sagrada Familia

Sagrada Familia

Parc Guell

Park Guell

De mecenas van Gaudi wou op deze plaats een villawijk bouwen in de stijl van de kunstenaar. Maar zo ver is het niet gekomen. Nu is er een mooie inkom met trap naar een zaal met zuilen. Ga zeker ook naar boven. Daar is er een terras gemaakt met zitbanken a la Gaudi. In het park is er ook een museum van Gaudi, zijn leven en werk. Hier kan je ook meubels zien die hij heeft ontworpen. Parc Guell ligt even buiten de stad, op een heuvel. Het openbaar vervoer en de Bus Turistic stoppen op ongeveer 500 meter, dan volgt er nog een
stevige klim.
Gaudi ontwierp dit park tussen 1900 en 1914 in opdracht van de industrieel Guell. De ontwerper wilde het park zoveel mogelijk aanpassen aan de natuurlijke vorm van het terrein. De industrieel wilde dit niet. Bovendien werd het hem te duur, dus draaide hij de geldkraan dicht. De zestig huizen die nog gebouwd
moesten worden, zijn er nooit gekomen. Locatie Ctra. Carmel
Openingstijden
zomer 10.00u tot 20.00u
winter 10.00u tot 18.00u
Metro Lesseps (3) (richting Montbau)

Koop hier alvast kaartjes

parc Guell

Casa Mila

Casa Mila of La Pedrera
Gebouwd tussen 1906 en 1910, een van de laatste grote werken en een van zijn grootste successen.
Gebouwd voor de familie Mila en genaamd 'La Pedrera' omdat het eerder op een steengroeve lijkt. Vroeger stond er een groot Mariabeeld op het dak, nu staan er wonderlijke schoorstenen. De expositie binnenin maakt veel over de aanpak en gedachten van Gaudi duidelijk. De binnenplaats levert ook een mooi plaatje op. Op het dak heb je aardig uitzicht op de Sagrada.

Kaartverkoop gaat per time-slot. Koop hier alvast kaartjes

Casa Mila
Casa Mila

 

Casa Batlo

Casa Batllo
Een huis dat compleet werd verbouwd tussen 1904 en 1906 in opdracht van de familie Battlo, door de architect Gaudi. Op de eerste verdieping is het appartement compleet ingericht door Gaudi (zelfs de meubelen) en het wordt als een van de mooiste van de architect beschouwd. Het huis met zijn schubben is een uniek staaltje van modernisme al la Gaudi. Casa Batlló is een van de mooiste en unieke gebouwen ter wereld, van de drakenschubben op het dak tot de vloeiende ramen, en van de decoratieve bloemengevel tot het unieke interieur. EHiernaast staat een ander voorbeeld: Casa Amatller (1900) van Puig i Cadafalch.

Koop hier alvast kaartjes

Casa Batllo Gaudi

 

Casa Vicens

Casa Vicens in Barcelona was het eerste belangrijke bouwwerk van de architect Antoni Gaudí en behoort tot het Modernisme Català, de Catalaanse variant van de art nouveau- en jugendstilbeweging. In 2005 werd het, samen met andere werken van Gaudí, door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Bekijk de plek waar het allemaal begon. Casa Vicens was Antoni Gaudí's eerste grote opdracht, en de nalatenschap hiervan is voelbaar in veel van zijn latere werken. Het werd gebouwd als zomerhuis voor Manuel Vicens i Montaner en het bracht het modernisme in Europa in een stroomversnelling. Dit fascinerende museum is een eerbetoon aan een van de meest geniale geesten die de wereld ooit gekend heeft.

Toen een Catalaanse effectenhandelaar een jonge architect uitkoos om zijn vakantiehuis te ontwerpen, kon hij onmogelijk weten dat hij hiermee de wereld een nieuw artistiek genie schonk. Het pastel-getinte paleis met haar fijnmazige details, geïnspireerd op patronen uit de natuurlijke wereld, is vandaag de dag nog even mooi als in 1883.

Betreed Gaudí's denkwereld en ontdek dit kleurrijke eerbetoon aan zijn eindeloze verbeelding. Het gerenoveerde gebouw is lang geleden omgetoverd tot een architectonisch museum en culturele ontmoetingsplaats, bestaande uit twee verdiepingen en een hemels dakterras met een schitterend uitzicht op de omgeving.

Neem ook een kijkje in de mediterraanse tuin die toegewijd is aan de heilige Rita, en de spelonkachtige Catalaanse kelders die nu de boekwinkel La Capell huisvesten.

Koop hier alvast kaartjes

  • Metro: lijn L3 naar Fontana of Lesseps, L7 naar PI. Molina
  • Bus: lijn 22, 27, 32, 87, 114, N4 of V17

 

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Barcelona

Camp Nou

Voetbal stadion FC Barcelona Camp Nou Experience

Kom alles te weten over deze topclub. Natuurljk veel aandacht voor Messi. Duik in de succesvolle voetbalhistorie van FC Barcelona - een van 's werelds beste voetbalclubs aller tijden. Leer alle ins en outs van deze prachtige voetbalclub, proef de bijzondere sfeer van het stadion en bekijk de ontelbare prijzen van de 'Blaugrana's'. Na deze tour snap je gelijk waarom het motto van deze Catalaanse voetbalclub "Més que un club" oftewel "Meer dan een club" is. De gigantische touchscreens, geluidsinstallaties (met echte wedstrijdgeluiden), historische statistieken en uitpuilende prijzenkast maken het bezoek voor iedereen interessant.

Gratis parkeren bij Camp Nou als er geen speeldag is. Neem ingang 14. In de buurt rond universiteit kan je ook soms gratis plekje vinden. Ook zijn er genoeg parkeergarages.

Metro: 

Lijn 3: Metro stop Palau Reial or Les Corts

Lijn 5: Metro stop Collblanc or Badal

Koop hier alvast kaartjes

Chocolademuseum

Chocolademuseum

Vlak bij het park is een wat onbekend maar leuk museum. Het Chocolademuseum. Er wordt uitleg gegeven over het proces, de geschoedenis en je kan allerlei kunstwerken van chocolade bewonderen. Asterix, Frozen ,... EN je kan natuurlijk proeven :)

Carrer Comerç, 36, entree zo'n 5 euro. En je entreekaart is ook van chocolade!

Koop hier alvast kaartjes

meer info op website

 

chocolade museum
chocolade museum

 

Barri Gothic

Barri Gothic

Kathedraal van Barcelona

 

Heerlijke plek om even in het zonnetje op de trappen te zitten en te genieten van optredens op het plein voor je.

 

Ramblas

  Ramblas

RamblasRamblas standbeeld

 

Boqueria

BoqueriaDe Mercat de Sant Josep, oftewel Boqueria, is een ware ontdekking. Wie hier rondsnuffelt, ontdekt markante mensen zoals Pepa, de beste waar van de stad, een eindeloze keuze en een fascinerende geschiedenis. Nabij de huidige standplaats aan de geliefde promenade Ramblas (Catalaans: Rambles) was al een markt, toen dit nog de rand van de stad was. De boeren boden in die dagen voor de stadspoort hun waren aan. De naam Boqueria zou teruggaan op een oude Catalaanse naam voor 'plaats waar geitenbokvlees
verkocht wordt'. In de 18e eeuw, toen de stad groeide, de muren werden afgebroken en de oude rivierbedding (rambld) een straat werd, bleef de inmiddels tussen de huizen gelegen markt bestaan.

Tegenwoordig is de Boqueria de plaats waar alles verkocht wordt wat het culinaire hart begeert. Wie verse vis wil, vindt hem hier: pas gevangen en in ongelofelijk veel verschillende vormen. Zo zijn er pescado de roca uit Rosas (kleine vissen die tussen de kliffen voor de kust zwemmen), poon, mul en gambas uit Arenys en Cambrils.
Grote hoeveelheden worst uit Vic worden hier aangeboden, kaas uit de Pyreneeen, verleidelijk fruit uit Lleida en groente uit Maresme, de kuststreek ten noorden van Barcelona. Goudbruine lekkernijen sieren in de herfst de marktkramen, wanneer de paddestoelenzoekers hun schatten naar de stad brengen. En natuurlijk maken ook de chef-koks van de beste restaurants in de omgeving jacht op de producten die ze nodig hebben in de veelzijdige Catalaanse keuken

 

 

Montjuic

Het hoogste punt is 213 meter en is het oudste bewoonde gedeelte van Barcelona. Nu is het vooral een uitgaanscentrum.
Voor de wereldtentoonstelling van 1929 werden er o.a. aangelegd :
- fraaie tuinen;
- Spaanse plaats met zijn jaarbeursgebouwen en de stierenring;
- Nationaal Paleis;
- sportcomplexen;
- openluchtmuseum.

Als we starten vanop de Spaanse Plaats zien we vooreerst de monumentale fontein. Gelegen op een belangrijke verkeersader horen daar ook de congrespaleizen en jaarbeursgebouwen bij. Met aan de andere zijde een voormalige stierenarena.

Vanop de Spaanse Plaats hebben we een prachtig zicht op het reusachtige Nationaal Paleis van Montjuie, dat alleen voor die wereldtentoonstelling werd gebouwd. Nu zijn er twee musea in onder gebracht.

Het Spaans dorp of Poble Espanyol is een erg leuk openluchtmuseum in het genre van Bokrijk. De gebouwen werden hier geplaatst voor de wereldtentoonstelling en vertegenwoordigen heel Spanje. In enkele panden zijn er musea, shops en restaurants ondergebracht. Koop hier alvast kaartjes

Het kasteel van Montjuie, op de heuveltop, werd gebouwd in 1640 om de stad te controleren, zoals de vesting dat werd afgebroken in het Citadelpark. In 1751 werd ze herbouwd en was in dienst van het leger tot 1962. Nu is het een oorlogsmuseum. Het gebouw werd zo opgevat dat men gedurende langere tijd kon belegerd worden. Alles was er voorhanden, zoals beenhouwer, kapper, bakker, enz...

In 1989 werd het eerste Olympisch Stadion geopend, dit was het resultaat van de verbouwing van het oude stedelijk stadion (F.C. Barcelona speelde hier vroeger). De opening gebeurde bij de vijfde wereldkampioenschappen atletiek die hier werden gehouden. De capaciteit bedraagt 60.000 bezoekers. Dit stadion is dan ook het hoofdstadion geweest tijdens de Spelen van 1992. Nu wordt het voor alles gebruikt, sport, muziek, enz...

De Olympische Spelen van 1992 hebben duidelijk op de Montjuie hun stempel achtergelaten. Het zal je onmiddellijk opvallen bij een wandeling rond dit stadion. De grote toren die je ziet is een zendmast. In diezelfde omgeving ligt het Fundacio Joan Miro of het Museum van Miro. Deze kunstenaar werd 90 jaar oud en stierf in 1983. Kenmerkend zijn de vele kleuren die hij gebruikt en de Spaans Modernistische stijl. Een groot deel van zijn leven bracht hij evenwel door in Frankrijk en op Mallorca, waar hij ook stierf. Het is het
belangrijkste museum ter wereld over het werk van Miro.

Als je de Montjuic naar beneden rijdt via de haven, dan heb je een botanische tuin die in de bocht ligt van de weg. Deze is vrij te bezoeken, maar is niet spectaculair. Het uitzicht over de haven is dat wel. Op verschillende plaatsen op de Montjuic zijn er mooie uitzichtspunten over de stad en de commerciele haven.
Er is ook een kabelbaan die je via de Montjuic over de haven heen brengt naar een havendam.

Koop hier alvast kaartjes voor de kabelbaan en Poble Espanyol

Reizen

Reizen naar Barcelona

Slangen Busreizen

Met Slangen reizen kan je goedkoop met de bus Barcelona ontdekken. Let op last-minute deals.

Leuke arrangementen die je zowel de architectuur van Gaudi laten zien en een tour maken in het beroemde Camp Nou voetbalstadion van F.C. Barcelona. Kies zelf wat je wilt.

Meer info

 

Kras reizen

Genieten! Kras biedt verschillende arrangementen aan. Een stedentrip met vlucht vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Je kan ook Catalonie ontdekken met als interessant onderdeel een bezoek aan Barcelona. Er is zelfs een grandtour Portugal en Spanje mogelijk. Je kan dan Catalonie combineren met Andalusie. Wil je helemaal relaxed, dan kies je uit een van de 20 cruises die Barcelona aandoen.

Kijk naar de mogelijkheden

 

Winkelen

 

Winkelen

Mare MagnumMare MagnumMare Magnum

 

 

Musea

Cosmo Caixa Science Museum

 

Cosmo Caixa Science Museum

CosmoCaixa, het science museum van Barcelona dat zijn deuren opende in 2005, staat bekend als een van de beste en meest moderne wetenschapsmusea in Europa. De bouwkosten van de CosmoCaixa bedroegen 100 miljoen euro. Het is een van de meest gerenommeerde natuurwetenschappelijke musea in Europa en wordt gerund door de sociale spaarbank "la Caixa".

Het natuurwetenschappelijke museum CosmoCaixa is een oppervlakte van meer dan 30.000 m² opgedeeld in verschillende zalen: het Amazonewoud, de Geologische Muur, het planetarium, enz. Bezoekers slingeren eerst 30 meter naar beneden via een reusachtige spiraal en komen uit in de kelderverdieping van CosmoCaixa. CosmoCaixa is op deze verdieping een interactief science museum waar men volop kan experimenteren met fenomenen als hitte, elektriciteit, geluid en atmosferische druk.

Aanschouw de slinger van Foucault, speel met een golven-simulator of wandel tussen tropische bomen en dieren in het Amazonewoud. Daarnaast kun u uw ogen uitkijken bij tal van dieren in aquaria en terraria in CosmoCaixa en heeft het museum vaak tijdelijke tentoonstellingen.

Het CosmoCaixa museum is een aanrader met kinderen, maar het science museum is net zo interessant voor volwassenen. Cosmocaixa is een van de (goedkope) verrassingen van Barcelona en zal u twee tot drie uur lang flink doen verbazen met de wondere wereld van de natuurwetenschap.

Metro:

  • Metrohalte Penitents (Lijn 3). Vanaf deze halte is het nog 1,5 kilometer lopen.
  • Metrohalte Av. Tibidabo (Lijn 6). Deze metro rijdt minder vaak, daarna nog 1 kilometer lopen.

Bussen:

  • De bussen 60 en 73 stoppen voor deur van het museum.
cosmo caixa science museum
cosmo caixa science museum
cosmo caixa science museum
cosmo caixa science museum

MACBA

Het Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in Barcelona in Catalonië, Spanje. Het is een van de stichtende leden van de Catàleg d'autoritats de noms i títols de Catalunya.

Het museum, ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier, opende op 28 november 1995. Opdracht kreeg de architect reeds in 1987, het idee ontstond al in de jaren zestig. Het witte gebouw meet 120 bij 35 meter en de gevel aan de zuidzijde is grotendeels opgetrokken uit glas, waardoor veel daglicht wordt binnengelaten en bezoekers tevens een goed uitzicht geboden wordt op het Plaça dels Àngels, waaraan het museum ligt. Het museum beschikt ook over een museumwinkel en een auditorium. 

De collectie omvat werken van Spaanse en Catalaanse kunstenaars van de periode na 1950. Daarnaast is ook de internationale kunst vertegenwoordigd. Het museum heeft werk in bezit van onder meer: Jean Dubuffet, Marcel Duchamp, Keith Haring, David Hockney, Donald Judd, Anselm Kiefer, Paul Klee, Roy Lichtenstein, Joan Miró, Bruce Nauman, Claes Oldenburg, Pablo Picasso, Man Ray en Andy Warhol. Ook werk van de Nederlandse Cobrakunstenaar Constant, de Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra en de Belgische beeldhouwer Panamarenko behoort tot de collectie.[5]

In 2011 kwam het MACBA in het bezit van 80.000 negatieven uit het archief van de in 1998 overleden Catalaanse fotograaf Xavier Miserachs.

Het museum organiseert iedere drie tot vier maanden een nieuwe tentoonstelling.

Koop hier alvast kaartjes

FC Barcelona

Voetbal stadion FC Barcelona Camp Nou Experience

Koop hier alvast kaartjes

Kom alles te weten over deze topclub. Natuurljk veel aandacht voor Messi. Duik in de succesvolle voetbalhistorie van FC Barcelona - een van 's werelds beste voetbalclubs aller tijden. Leer alle ins en outs van deze prachtige voetbalclub, proef de bijzondere sfeer van het stadion en bekijk de ontelbare prijzen van de 'Blaugrana's'. Na deze tour snap je gelijk waarom het motto van deze Catalaanse voetbalclub "Més que un club" oftewel "Meer dan een club" is. De gigantische touchscreens, geluidsinstallaties (met echte wedstrijdgeluiden), historische statistieken en uitpuilende prijzenkast maken het bezoek voor iedereen interessant.

Gratis parkeren bij Camp Nou als er geen speeldag is. Neem ingang 14. In de buurt rond universiteit kan je ook soms gratis plekje vinden. Ook zijn er genoeg parkeergarages.

Metro: 

Lijn 3: Metro stop Palau Reial or Les Corts

Lijn 5: Metro stop Collblanc or Badal

 

Bijzondere plekken

Parc Ciutadella 

 

Park Ciutadella
Park Ciutadella

 

 

Mooiste ingang is via de Arc de Triomf. Het Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona en zeer populair onder de bewoners van de stad. Het dateert uit 1888 en herbergt een monumentale waterval, een vijver en een romantische tuin in Engelse stijl, omringd door twee met bomen omzoomde boulevards. De waterval kan je helemaal achterlangs lopen. Mooi fotogeniek plekje. In het park met mooie brede wandelpaden en veel groen, vind je ook een meer waar je met bootjes kunt varen. Even doorlopen en je komt bij de dierentuin van Barcelona, officieel: Parc Zoologic de Barcelona

Barcelona ZOO

Dierentuin Barcelona
Dierentuin Barcelona

De dierentuin is niet enorm groot, maar toch zo'n 13 hectare met 7500 dieren. Ze hebben een diverse bewoning, maar vooral ook veel apen. De dolfijnenshow is paar keer per dag te bewonderen en is leuk opgezet. Het voeren van de pinguins is leuke en interessante activiteit. Ook de demonstratie van het trainen van de olifanten is heel amusant. Het dierentuin besteed veel aandacht aan behoud van diersoorten.

Entree voor volwassenen is ongeveer 20 euro. ALs je vooraf kaartje koopt ben je 10% goedkoper uit en mag je langs rij lopen.

Bus: D20, H14, H16, V21, V27

Metro: L4 Barceloneta and Ciutadella - Vila Olípica en L1  Marina and Arc de Triomf

Trein: Estació de França. Dit is een eindstation.

Koop hier alvast kaartjes

Website

 

Vervoer in Barcelona

 

Fietsen in Barcelona

Het oude centrum, l’Eixample (waar de Sagrada Familía staat) en het strandgebied zijn redelijk vlak en zeer geschikt om te fietsen. Hierdoor zijn de meeste bezienswaardigheden in Barcelona ook met de fiets prima te doen.

Er zijn diverse afgescheiden soms verhoogde stroken waar je veilig kunt fietsen.Het park Ciutadella is een mooie bestemming. 

Verhuuradressen

Bimbikes

Vanaf 4 euro. 

Stadsfietsen, kinderfietsen, tandems, 

El Ciclo

Vanaf 6 euro voor 2 uur.

Nederlandstalige gids

Ook fietstours mogelijk

Vliegen naar Barcelona

Het Internationale vleigveld van Barcelona heet El Prat. Dit vliegveld BCN ligt aan zuidkant van Barcelona en heeft goede verbindingen met het centrum van Barcelona.

Bijvoorbeeld met de speciale Aerobus (mwt WiFi) die o.a naar Place de Catalunya midden in Barcelona rijdt.

Koop hier alvast kaartjes

 

Expedia heeft interessante aanbiedingen. vooral als vlucht, hotel of autohuur worden gecombineerd. Je kan een account aanmaken en dan krijg je specifieke aanbiedingen. Expedia geeft dan ook alerts voor vluchten. JE weet dan gelijk op welke bagageband op vliegveld El PRat je de koffers kunt ophalen. Ook vertragingen of andere wijzigingen worden doorgegeven.

Met expedia kan je prijzen en tijdstippen vergelijken. Inclusiefn budget airlines als Ryan Air en Vueling.

 

Brussels Airlines heeft heel concurrerende prijzen. Thuisbasis is Brussels Airport: Zaventhem, net buiten ring van Brussel. Voor reizigers uit Belgie, Nederland een perfecte plek om te vertrekken. Er is voldoende parkeergelegenheid waar je niet gelijk de hoofdprijs betaald. Het vliegveld is overzichtelijk en je hoeft geen grote afstanden te overbruggen. Toch is er voldoende gelegenheid om tax-free te shoppen of een hapje te eten.

Brussels Airlines heeft concurrerende prijzen op Europese en Intercontinentale routes. Vanuit Brussels Airport kan je vluchten boeken naar bestemmingen in Europa, Noord-Amerika, Afrika, Azie, Zuid-Amerika. Heel interessante prijzen naar USA.