Bonaire (Papiaments: Boneiru) is een Nederlands eiland in het Caribische deel van Nederland, dat sinds 2010 bestuurlijk als Caribisch openbaar lichaam een bijzondere gemeente vormt. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela, en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk; een verbastering van Koralendijk (dijk van koraal). De oudste nederzetting is Rincon, Spaans voor "hoek". Wikipedia.

Bonaire kent een aantal aangename witte stranden. Sommigen bestaan uit fijn wit zand,  zoals Sorobon Beach. Veel stranden bestaan uit wit koraal, zoals Pink Beach en 1000 Steps Beach.

Praktische zaken

Geld

valuta: US dollar, Credit cards worden veel egaccepteerd en er zijn voldoemde geldautomaten voor US-dolalrs. Wel transactieksoten.

Taal: Papiaments en Nederlands

Reisdocumenten: Iedereen met de Nederlandse nationaliteit mag maximaal 180 dagen (6 maanden) vrij als toerist op Bonaire blijven zonder een vergunning binnen het tijdsbestek van 1 jaar. Als je langer dan 180 dagen wil blijven of als je eerder gaat werken of je gaat vestigen, dan dien je een verblijfsvergunning aan te vragen. 

Water

water uit kraan kan je drinken. Straatkranen wordt afgeraden

Elektriciteit 

127 Volt/50 hertz. Dus je hebt wereldstekker nodig.